Сайт кафедри географії ДНУ
.
Навігація
Форма входу
    Вітаємо на нашому сайті!

У Дніпрі відбулася XV-ювілейна школа-семінар “Проблем розвитку регіонів України

У Дніпрі відбулася XV-ювілейна школа-семінар “Проблем розвитку регіонів України"

 

15-16 червня в місті Дніпро Товариством Дослідників України та кафедрою фізичної та економічної географії, Геолого-географічного факультету, Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара за підтримки регіонального-ландшафтного парку “Дніпрові Пороги” була проведена друга в цьому році та XV-ювілейна школа-семінар “Проблем розвитку регіонів України”.

Під час її проведення у презентаціях-доповідях учасників, як прогресивних викладачів з багаторічним досвідом, так й активних і талановитих студентів, було піднято на розгляд важливі проблеми пов’язані з перспективними підходами природозаповідання, ретроспективним аналізом палеоландшафтів, актуальними напрямками розвитку ГІС-технологій, реформами децентралізації влади… та запропоновані шляхи їх розв’язку.

Другого дня учасники школа-семінару відвідали перспективні території, що є зарезервованими для включення до регіонального-ландшафтного парку “Дніпрові Пороги”. У ході польового дослідження учасників вразило природнє багатство біорізноманіття, як типових так і рідкісних представників флори та фауни цілинних ділянок степу, байрачного лісу; було визнано високий ступінь атрактивності природних ландшафтів мальовничих схилів Дніпра, їх природну цінність та важливість їх природозаповідання.

Школа-семінар не лише дала нові емоції та знайомства, але й дала можливість отримати нові знання та поділитись власним досвідом наукових досліджень. Під час численних дискусій круглого столу учасники змогли глибше побачити важливі про-блеми розвитку нашої країни пов’язані з проектуванням природоохоронних територій, децентралізацією та розвитком ОТГ, проблемами наукової (академічної) доброчесності. Школа-семінар не лише дала нові емоції та знайомства, але й дала можливість отримати нові знання та поділитись власним досвідом наукових досліджень.

Під час численних дискусій круглого столу учасники змогли глибше побачити важливі проблеми розвитку нашої країни пов’язані з проектуванням природоохоронних територій, децентралізацією та розвитком ОТГ, проблемами наукової (академічної) доброчесності. “У ході доповідей були підняті актуальні питання у сфері геграфії та екології. Особисто для мене, як для еколога, цікавою та новою була тема використання ГІС-технолгій у різних сферах. Колеги з Дніпра поділилися своїми проблемами у сфері природно-заповідної справи. Крім цього я мала можливість представити і свою тему дослідження в галузі палеоекології. У результаті отримала багато запитань й позитивних відгуків і розумію, що моя робота виконана недарма. Другий день школи був багатий на враження та позитивні емоції. Екскурсія в РЛП “Дніпрові пороги” ще раз довела, що моя країна справді має безліч унікальних природних об’єктів. Безмежний степ, високі схили Дніпра, шум хвиль – усе це надихає творити. Я вдячна організаторам школи-семінару за можливість долучитися до такого чудового заходу, отримати нові знання та поділитися своїми, і просто гарно провести час” – розповіла учасниця школи Татяна Тесьолкіна (студентка Інституту біологогії КНУ імені Тараса Шевченка, 4 курс). “Висловлюю величезну подяку організаторам заходу! – Товариству Дослідників України за їх багаторічну роботу, яка, нажаль, дуже часто залишається непомітною, але надзвичайно важливою для нашого часу, адже вона спрямована на пошук активної та талановитої молоді, підтримку та допомогу у втіленні їх ідей, формуванні нової прогресивної наукової еліти для вирішення проблем, що стають на шляху розвитку нашої батьківщини” – відзначив учасник школи Володимир Швайко (студент 4 курсу Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара).


Новини

.
Кафедра географії, історичний факультет Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара (106 Географія, 014.07 Середня освіта (Географія), 103 Науки про Землю)
© 2006-2023. Поширення матеріалів сайту дозволяється за умови посилання на www.ggf-dnu.org.ua
© Розроблення та підтримка сайту - Гаврюшин Олександр (admin@ggf-dnu.org.ua)